Ben Warner overleden Enkele dagen na zijn 74ste verjaardag is op 5 december j.l. Ben Warner overleden aan een hartstilstand. Van Ben Warner verschenen twee boeken over het communicatievak bij Uitgeverij Nobelman. Ben was verantwoordelijk voor de communicatie voor GasTerra en ruim 20 jaar voor Gasunie. Daarvoor werkte hij voor de HBG en voor De Bijenkorf, was ridder in de orde van Oranje Nassau en kreeg erepenning van de stad Groningen wegens bijzondere verdiensten op maatschappelijk en cultureel terrein. Naast zijn werk was hij vierendertig jaar lang betrokken bij onderwijs. Als examinator, voorzitter Onderwijsraad, docent bij cursusinstituten (Van der Hilst en SRM) en collegegever op diverse HBO’s en universiteiten, onder andere tien jaar interim-docent strategische communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en een compacte collegeserie aan drie universiteiten in Moskou. Hij was tien jaar voorzitter van de Contactgroep Communicatie van VNO-NCW en zes jaar van het Eurogas Communication Committee. Hij was betrokken bij de sponsoring en marketing van vier internationale tentoonstellingen van het Groninger Museum, het ontstaan van het Energy Valley concept en Energy Management onderwijs in Groningen. Bij Uitgeverij Nobelman verschenen zijn boeken ‘Communicatie, is het wel een vak?’ en ‘Communicatie, een allemanszaak tussen strategie en gelegenheidsdenken’. Daarnaast verschenen ‘De zachte diamant: communicatie-filosofische beschouwingen en betogen’ en ‘Ietsigheid Communicatie Vanuit Natuurkundig Perspectief’.
0 Comments
In het voorwoord van de bundel staat dat Van der Dong met zijn kunstprojecten mensen wil wakkerschudden en wie de bundel leest vraagt zich automatisch af of dat niet eens met Hoogkerk moet gebeuren. “Het is een dorp in conflict met de nieuwe tijd, dat is constant voelbaar. Op een gegeven moment kan je niet langer volhouden dat je een dorp in een stad bent. Je bent een stadswijk aan het worden. Een klein voorbeeldje: Hoogkerk staat niet meer in de telefoongids en toch zetten sommigen heel halsstarrig Hoogkerk achter de postcode. En dan is er de fabriek die zich steeds verder terugtrekt op zijn eigen terrein. Uit de samenleving verdwijnt. Vijftig jaar geleden werkten er twaalfhonderd mensen tijdens de campagne, nu honderdtwintig. De naam van de fabriek is verengelst. Het heet nu Cosun en daarvoor Suikerunie of CSR.”
Recensie Biblion door: Louis SmitDe dichter (1962) is een kunstenaar die bekend werd door prikkelende projecten als de Postbus van God en de Postbus van Allah. De bundel gaat over hoe hij opgroeide in het Groningse dorp Hoogkerk en over de suikerfabriek die daar was gevestigd.
In drie verhalende gedichten brengt hij een ode aan zijn overleden ouders en celebreert hij een 'Hoogmis van suiker'. Dominee en kerk zijn overal; het leven is doorspekt met godsdienst (gebod, zonde, de vreze des Heren). De dichter lijkt met dat 'rare calvinistische dorp' te willen afrekenen. Tegelijk is dit boekje een gevoelig, bijna kwetsbaar kleinood, vol liefde voor de vader, de moeder en het dorp. De kleurenillustraties, van de kunstenaar zelf, zou je, met een toespeling, 'suikerzoet' kunnen noemen. Al met al een aansprekend en wat nostalgisch document over een voorbije tijd. Over beklemming, maar ook over de geborgenheid in de eigen zuil. Het zal mensen aanspreken die zelf in een dorp zijn opgegroeid, maar ook anderen die geraakt worden door bijvoorbeeld het liedje 'Het dorp' van Wim Sonneveld. Gebonden uitgave in klein, vierkant formaat. |
Die Vanbinnen, Sam Shepard, ISBN 9789491737572, 192 pagina's, €22,95
Archives
September 2024
Categories
Alles
|
Uitgeverij Nobelman Officiële Website Copyright © Nobelman.nl 2011-2024, All rights reserved. Website is NOT responsible for any external link on the website Powered by: Uitgeverij Nobelman Distributie / Contact us |
Contact
Uitgeverij Nobelman Hoofdvestiging: Emdenweg 3 9723 TA Groningen e-mail : [email protected] tel: 06 50831893 |